Ga penger mot konvertering

Islam Net ga gavekort på 1000 kroner til de som konverterte til islam i løpet av fredskonferansen de arrangerte i mars. – Upassende, mener kristen misjonsansatt som deltok på konferansen.

I palmehelga i år arrangerte Islam Net en storfredskonferanse i Oslo kalt Peace Conference Scandinavia.

I et nyhetsbrev for en kristen misjonsorganisasjon skriver en ansatt som deltok på konferansen følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På et tidspunkt ble det opplyst at den som konverterte til islam i løpet av konferansen ville få et gavekort på 1000 kr på butikken. For meg framsto dette som svært upassende, skriver han.

KPK velger å ikke navngi personen eller organisasjonen da de frykter det vil kunne ødelegge deres mulighet til å komme i kontakt med muslimer i Norge.

Videre i nyhetsbrevet, som nå er slettet fra organisasjonens nettsider, oppfordrer han lesere til å ta avstand fra denne typen evangelisering.

– Som kristne må vi også vokte oss for å dele ut verdslige goder i forbindelse med omvendelse og tro på Jesus Kristus.

Gratis for ikke-muslimer

Islam Net er en norsk sunni-muslimsk ungdomsbevegelse som har fått oppmerksomhet i mediene for å invitere omstridte foredragsholdere med radikale synspunkter på blant annet dødsstraff og homofili.

Organisasjonen tilbyr også hjelp til folk som ønsker å konvertere til Islam og holder blant annet kurs for nye muslimer. Også på fredskonferansen var det fokus på å nå ikke-muslimer.

– De muslimske ungdommene som kommer på konferansen må betale inngangspenger, men for ikke-muslimer er det gratis, skriver den ansatte.

Spesielt rettet mot kristne

Islam Net har arbeid rettet mot både muslimer og ikke-muslimer, både forkynnende og informerende. Blant annet driver de nettstedet finnallah.no og finnislam.no hvor ikke-muslimer kan finne enkel info om Islam og informasjon om hvordan en blir muslim. Islam Net eier også, ifølgeNorid, domenet finnjesus.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 – På konferansen fortalte de at de nå skal opprette en spesiell nettside kalt «Finn Jesus». Den skal være spesielt rettet mot kristne for å nå dem med Islams budskap, forteller han og anmoder leserne om å støtte opp om kristne vitner og misjonærer overfor muslimer.

– De satser tungt i Oslo og Norge, og de fortjener å bli møtt av kristne som er minst like overgitt til evangeliet og Jesus som de er tilKoranen,Allah ogprofeten, sier han.

Islam Net har ikke svart på KPKs gjentatte henvendelser.