FRANSKE FARGER: Knesset i Jerusalem ble i helgen lyst opp i franske farger. Foto:JACK GUEZ, AFP Photo/NTB Scanpix

Knesset i rødt, hvitt og blått

Israelere ønsker å stå skulder til skulder med terorrammede franskmenn.

I helgen har det vært flere solidaritetsmarkeringer der tusenvis av israelere har markert at de står skulder ved skulder med terrorrammede franskmenn.

I Jerusalem ble parlamentsbygningen Knesset lyst opp i fargene til det franske flagget og i Tel Aviv ble Rabin-plassen fylt opp med folk som veivet med franske og israelske flagg. Folk hadde med seg plakater med påskriften «Israel står sammen med Paris» og flere stemte i «Marseillaisen».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fransk takk

– Jeg takker dere for nærværet. Det er et vitnesbyrd om at Frankrike ikke står alene i denne kampen, sa ambassadør Patrick Maisonnave, ifølge The Jerusalem Post, til folkemengden i Tel Aviv.

Innenriksminister i Israel, Silvan Shalom, sa at Israels folk står sammen med Frankrike, og at terrorangrepene i den franske hovedstaden «dessverre minner oss om hva som skjer her i Israel daglig».

Også opposisjonsleder Isaac Herzog (Arbeiderpartiet/Sionistunionen) og tidligere president Shimon Peres talte til de fremmøtte.

Kondolerte

Statsminister Netanyahu kondolerte tidligere i helgen familiene til ofrene for terrorangrepene i Paris og ønsket rask bedring til de skadde.

– Israel står skulder ved skulder med president Francois Hollande og det franske folk i vår felles krig mot terrorismen, sa statsministeren til israelsk fjernsyn.

Les også
Valls: Frankrike fortsetter angrepene mot IS i Syria
Les også
Paris-terror øker presset for en Syria-løsning
Les også
En krigserklæring
Les også
Norsk politi beredt til å skjerpe beredskapen
Les også
– Tre team med terrorister