Krimteknikere undersøker åstedet der en person ble drept med kniv sentralt i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

IS' talerør publiserer video som hevdes å vise Paris-angriper

Den ytterliggående islamistgruppa IS' tilhengere har publisert en video som tilsynelatende viser mannen bak det siste knivangrepet i Paris.

Det er ikke bekreftet om mannen i den drøyt 2 minutter lange videoen fra IS' talerør Amaq er den antatte gjerningsmannen.

Det var lørdag kveld at en ung tsjetsjenskfødt franskmann drepte én person med kniv i nærheten av operahuset i Paris. Fire andre ble skadd i knivangrepet, og politiet skjøt og drepte gjerningsmannen på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I videoen identifiserer ikke mannen seg med navn, og nesen og munnen er dekket til. Nettstedet SITE, som overvåker jihadister på nett, mener Paris-angriperen er den samme mannen som vises i videoen.

Han snakker på fransk og ber europeiske muslimer reise til sine hjemland dersom de ikke kan reise til et såkalte kalifat. Videoen er ikke datert, men det regner i bakgrunnen, slik det også gjorde i Paris lørdag.

Franske medier har identifisert gjerningsmannen som Khamzat Azimov, og politiet etterforsker knivstikkingen som terror.

IS hevdet tidligere søndag at gjerningsmannen var en av deres såkalte soldater, men fransk politi har foreløpig ikke bekreftet forbindelsen.

NTB-DPA-AP

Les også
Overlevde Holocaust, drept i Paris
Les også
Mannen bak knivangrep i Paris skal være født i Tsjetsjenia
Les også
– Det franske samfunnets verdier er truet
Les også
Frankrike fordømmer Trumps Bataclan-kommentar
Les også
Drept politimann får hedersutmerkelse av Frankrike