Grønt lys for å frata jihadister fransk statsborgerskap

Det er ikke grunnlovsstridig å frata en dømt jihadist hans franske statsborgerskap, mener Frankrikes konstitusjonelle råd.

Saken dreier seg om en mann som opprinnelig er fra Marokko, Ahmed Sahnouni, og som fikk fransk statsborgerskap i 2003. I mars 2013 ble han dømt til sju års fengsel for terrorvirksomhet, og i mai i fjor ble han fratatt sitt franske statsborgerskap.

Fransk lov åpner for at myndighetene ta kan frata personer statsborgerskapet hvis de er dømt for terror, men ikke hvis det gjør dem statsløse. Vedtaket gjelder ikke dem som er født som franske borgere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sahnounis advokat har argumentert med at loven skaper ulikhet mellom dem som er født franske og dem som har fått fransk statsborgerskap senere i livet.

Men Det konstitusjonelle rådet, som skal sørge for at den franske grunnloven blir fulgt, mener kampen mot ekstremisme er såpass alvorlig at det rettferdiggjør å frata visse personer statsborgerskapet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Belønnet helt med fransk statsborgerskap