En omkommet funnet etter russisk flystyrt i Svartehavet

En person er funnet omkommet etter at et russisk fly med 91 personer om bord på vei til Syria styrtet i Svartehavet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Om bord var over 60 fra det internasjonalt kjente koret Aleksandrov-ensemblet.

Departementet bekrefter overfor statlige russiske medier at flyet av typen Tupolev Tu-164, som var på vei til en russisk base iLatakia i Syria, styrtet i Svartehavet like etter avgang.

– Kroppen til en person som omkom i flykrasjet ble funnet seks kilometer utenfor kysten avSotsji, og ble tatt om bord i et redningsskip, sier departementstalsmann Igor Konasjenkov til russiske nyhetsbyråer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Interfax melder at flyet forsvant fra radaren 20 minutter etter avgang klokken 5.20 lokal tid. Vrakrester er funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt 1,5 kilometer utenfor svartehavskysten ved byen Sotsji.

Årsakene til ulykken skal enten ha vært problemer med flyet eller pilotfeil, opplyser en kilde til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Flyet hadde 84 passasjerer og et mannskap på åtte om bord. Over 60 av dem synger i Alexandrov-ensemblet, som er koret tilRusslands væpnede styrker. Mannskoret skulle til flybasen Khmeimim for å opptre for russiske styrker.

I 2010 omkom 96 mennesker, blant dem Polens presidentLech Kaczynski, da et fly av samme type styrtet under innflygingen til byen Smolensk vest i Russland.