Ber Listhaug om drahjelp

Refugee Alliance: – Overrasket hvis vi ikke får penger.

Tidligere i sommer baSina Saltbones norske politikere trå til med 10 millioner kroner i ekstraordinær støtte, blant annet for å hjelpe Yazidi-kvinner i Nord-Irak.

Saltbones leder den kristne hjelpeorganisasjonenRefugee Alliance, som nå er avhengig av offentlig støtte for å møte det voksende behovet for traumebehandling blant flyktninger som har rømt fraIS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Listhaug-turné

Torsdag besøkte Innvandrings- og inkluderingsministeren Refugee Alliance i Kristiansand, for å se og lære mer om arbeidet med flyktninger i sørlandsbyen.

I tillegg til å gjeste Refugee Alliance, besøkteSylvi Listhaug både Domkirkens velkomstsenter for flyktninger og pinsemenighetenFiladelfia Kristiansand.

For få år siden ble sørlandsbyen kåret til den beste bosettingskommunen i landet. De siste åtte årene, har det vært bosatt nesten tre ganger så mange flyktninger i Kristiansand, som i Oslo og Stavanger.

Stort behov

Hjelpeorganisasjonen Refugee Alliance ble opprettet i 2011, som et samarbeid mellom flyktninger og norske bistandsarbeidere. Til nå har arbeidet blitt finansiert gjennom givertjeneste og fagpersoner som har betalt fra egen lomme. Men støtte fra privatpersoner er altså ikke lenger nok.

– Vi har kommet til et punkt der vi har vokst så mye, både i Norge og internasjonalt, at vi trenger offentlige midler til å kunne drifte arbeidet videre, sier Saltbones i Refugee Alliance.

Hun opplevde møtet med ministeren som veldig positivt og blir overrasket hvis det ikke skulle resultere i tiltrengt pengestøtte.

– Listhaug ville initiere kontakt med både helse- og utenriksministeren. Vårt arbeid er i skjæringspunktet mellom utenriksfeltet, integrering og helsesektoren, og kan derfor falle mellom flere stoler. Jeg håper at hun tar det videre og at det resulterer i bevilgninger, sier Saltbones som har levert en søknad på 10,2 millioner kroner, til Innvandrings- og inkluderingsministeren, til nasjonalt og internasjonalt helse- og traumearbeid blant flyktninger.

Dagen lyktes ikke å komme i kontakt med Listhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Senter i Irak

Tidligere i sommer skrev Dagen om yazidikvinner som ble tatt til fange av IS i Nord-Irak sommeren 2014. Flere av de overlevende, de som har blitt kjøpt fri eller klart å rømme fra fangenskapet, kommer til Brave Heart Trauma Center, et senter drevet av Refugee Alliance. På hjelpesenteret får de hjelp til å bearbeide traumer og finne tilbake til livet.