FN: 480.000 rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh

Om lag 480.000 rohingyaer har i løpet av en måned flyktet fra Myanmar til Bangladesh, opplyser FN.

Antall mennesker fra den statsløse muslimske minoriteten som har reist fra Myanmar, er dermed oppjustert med 45.000 siden lørdag.

Oppjusteringen skyldes ifølge FN og internasjonale hjelpeorganisasjoner at om lag 35.000 rohingyaer som man tidligere ikke hadde oversikt over, nå har flyttet inn i to flyktningleirer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Rev ned porten

Samtidig har antall rohingyaer som tar seg over grensen, igjen begynt å øke etter et markant fall i forrige uke, opplyser FN.

Rohingyaer har flyktet til en rekke land i regionen. På Sri Lanka stormet buddhistiske munker tirsdag et FN-drevet flyktningsenter i nærheten av hovedstaden Colombo.

Senteret var godt beskyttet, men de oransjekledde munkene rev ned portene og stormet inn på området der livredde rohingyaer søkte tilflukt i de øvre etasjene.

– Dette er rohingya-terrorister som drepte buddhistmunker i Myanmar, sier en munk idet han peker på mødre med små barn i armene. Opptrinnet ble filmet og videoen er lagt ut på Facebook.

Under beskyttelse

Ifølge en politimann er rohingyaene nå under beskyttelse.

Før den siste voldsopptrappingen 25. august var om lag 300.000 rohingayer innkvartert i leire på bangladeshisk side av grensen. Leirene er nå helt sprengt, og et stort område på 8 kvadratkilometer er satt av til nyankomne, men her er det ennå ikke satt opp noen hus eller andre fasiliteter.

Volden startet etter at en militant rohingyagruppe angrep flere myanmarske politistillinger. Flyktningene som har ankommet Bangladesh, har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer.

Satellittbilder viser at over 200 landsbyer har brent ned de siste fire ukene.