Beboere i grenda Drangsholt fikk ingen bistand under evakuering

Bengt Henriksen måtte evakuere huset sitt i Drangsholt i utkanten av Kristiansand under flommen. Han mener beredskapsaktørene har sviktet totalt.

Da Tovdalselva flommet over og la grenda Drangsholt under vann, måtte Bengt Henriksen og familien evakuere huset i all hast. Det tok fire dager før beredskapsansvarlige tok kontakt, melderNRK.

– Min kone og mitt barn er i live

– Mitt budskap er at jeg og min kjære kone og mitt lille barn er i live. Det har ingen spurt om. Det er faktisk første gang i dag noen spør hvordan det går, og det synes jeg er helt forferdelig, sier Henriksen til kanalen onsdag. Han mener beredskapsaktørene har sviktet totalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Drangsholt ble kraftig rammet av flommen, og tirsdag skrevFædrelandsvennen at folk i grenda fortsatt var helt, eller delvis isolert, som følge av at elva rant over sine bredder.

Krass kritikk

Ifølge NRK har beredskapssjef i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen, sagt at de har prioritert hjemmesykepleie, samt å forebygge flommen i perioden da beboerne evakuerte.

Tirsdag kom også velforeningsleder på Drangsholt, Mia Heilberg, med krass kritikk om den manglende beredskapen fra kommunen, sivilforsvar og politi. Det meldteNRK.

Kommunens beredskapssjef har tidligere uttrykt forståelse for at situasjonen har vært vanskelig og sagt at arbeidet skal evalueres.