FOR STERKT: Leder Thure André «Icebreaker» Eriksen i TX Vikings forkynner og utfordrer folk til å ta imot Jesus. Det ble for sterk kost på TøNsberg vikingfestival i helgen.

TX Vikings fjernet fra programmet

Tønsberg vikingfestival satte foten ned for de kristne kroppsbyggerne TX Vikings etter åpningsshowet fredag kveld.

Kristent kroppsbyggershow ble for mye for Tønsberg vikingfestival. Lørdag ble showet til TX Vikings tatt av programmet etter at gruppa hadde deltatt på åpningsforestillingen fredag kveld. Arrangøren hevder TX Vikings brøt avtalen da showet på åpningen av vikingfestivalen ble noe helt annet enn de hadde forestilt seg. De kristne kroppsbyggerne brukte nemlig showet til å forkynne evangeliet og innby folk til å frelse, skriver Tønsberg Blad.

LES: Norske vikinger forkynner forsoning i Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange reaksjoner

Tønsberg vikingfestival fikk inn mange reaksjoner på Facebook på det kristne budskapet i åpningsshowet fredag. Lørdag morgen bestemte derfor festivalen seg for å avlyse showet som var planlagt lørdag kveld. Festivalsjef Ole Harald Flåten sier de mener TX Vikings brøt avtalen gruppa hadde med festivalen.

Leder i TX Vikings, Thure André «Icebreaker» Eriksen, er overrasket over reaksjonen og mener festivalen visste hva den fikk når de leide inn den kristne gruppa. På TX Vikings legges det heller ikke skjul på hensikten med forestillingen, som er å fange oppmersomheten til tilskuerne for å fortelle om den store forandringen som har skjedd i deres liv etter at de ble kristne.

LES: Vil bekjempe frafallet

Interessant program

Tønsberg første vikingfestival innbeholdt en rekke aktiviteter både for barn og voksne og flere foredrag om Tønsberg i eldgammel tid. Runer, norrøn mytologi, vikingenes mange sjøreiser, repslaging og arkeologiske funn var noen av innslagene i tillegg til marked, musikk, mat og leker.

Les også
Kristenledere til NRK: – Ta grep for å unngå ubalanse og slagside mot Israel
Les også
Fleire ungdommar frelst i Sogndal
Les også
Norske vikinger forkynner forsoning i IsraelTX-Vikings i Israel
Les også
Store sterke karer, sin Frelser forkynner
Les også
Tar grep for å bekjempe frafalletOppdrag Norge