Samlet inn over en halv million på én time

115 familier vil få en sommerferie takket være innsatsen til et knippe bedriftseiere og ledere på Sørlandet. De samlet på kort tid inn hele 585.000 kroner til Blå Kors Ferier.

– Vi har brukt kontaktnettet vårt og spurt bedriftseiere og ledere om de kunne tenke seg å være med på en dugnad forBlå Kors Ferier, forteller Arvid Solheim, leder for Blå Kors Kristiansand tilorgansisasjonens nettsider.

Han sier de ble overveldet av responsen fra bedriftslederne. Hele 18 av dem takket ja til å stille, og på en times ringedugnad i bystyresalen i Kristiansand, klarte de å samle inn 585.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette gjør at godt over hundre familier nå kan få en ukes ferie på Sørlandet. Mange av dem har aldri vært på noen egentlig ferie før, så det betyr enormt mye for dem som blir med, sier Solheim.

Ringedugnad

Og det gikk unna da bedriftslederne kom i gang med ringedugnaden. Hver gang en av bedriftslederne fikk et ja fra en av sine forbindelser, ble det ringt i klokken som stod på podiet.

– Jeg har fått med fire bedrifter, kunne eiendomsmegler Tore Stray fortelle.

– Tre stykker, sa en godt fornøyd Trond Backer fra Backer & Bang , hvorpå Tulla Wahlstedt fra Actum etter hvert kunne holde opp fire fingre, og sakte men sikkert steg søylen som viste hvor mye som var kommet inn.

Mesterkokk Trond Moi var også med. Han stilte med småretter til kaffepausen.

– Jeg har sett hvor mye det betyr for de familiene som får bli med på dette, kommenterte Trond Moi.

Fornøyd generalsekretær

Denne ringedugnaden viser et Blå Kors Kristiansand på sitt mest innovative, sierJan Elverum, generalsekretær i Blå Kors Norge.

– Folkene våre i Kristiansand har gjennomført noe vi ikke er så vant til i Blå Kors-sammenheng, med en respons som er utrolig inspirerende og imponerende. Det står stor respekt av hva de har fått til, ikke minst hvor mange næringslivsfolk som har stilt opp, sier Elverum videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvorfor er en slik innsamling viktig med tanke på denne delen av arbeidet som Blå Kors driver?

– Dette arbeidet er det ingen særlig offentlig finansiering av, så vi er helt avhengig av å få inn frie inntekter. Derfor betyr det som er blitt gjennomført her i kveld så utrolig mye. Det er også med på å inspirere andre til å bidra. Det er få andre som har slike relasjoner til næringslivet slik tilfellet er med Blå Kors Kristiansand, sier Elverum.