VENTING: Prest på Askøy, Liv Hanne Langmoen Almasou, må vente i minst 18 måneder før hun kan gjenforenes med sin palestinske ektemann Raed Almasou, som har søkt om oppholdstillatelse i Norge.

Prest må i politiavhør før hun får mannen hjem

Liv Hanne Langmoen Almasou (25) skal politiavhøres før hun kan gjenforenes med sin palestinske ektemann.

For et år siden giftet hun seg med Raed Almasou (31) og sendte søknad om oppholdstillatelse for ektemannen til norske myndigheter. Nå varsler UDI at de trenger flere opplysninger, og sender søknaden til politiet for intervju, skriver Bergens Tidende.

Liv Hanne Langmoen Almasou, prest på Askøy, var på besøk hos ektemannen da meldingen fra UDI kom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brast i gråt

– Vi sto på trappene og skulle til stranden i Tel Aviv sammen med familien for å nyte sol og sommer langs Israels kyst da vi fikk eposten. Jeg brast i gråt da han leste høyt for meg. Nå må vi forberede oss på å vente til slutten av mars i stedet for slutten av oktober slik vi trodde, sier Langmoen Almasou til avisen.

Raed Almasou sier de ikke har noe imot å bli intervjuet av politiet, for de har ingenting å skjule.

– Men det betyr 18 måneders ventetid i stedet for 12-13 som vi har blitt forespeilet, sier Almasou.

– Umenneskelig

Trond Botnen i organisasjonen Grenseløs kjærlighet sier at slik ventetid er umenneskelig lang og fullstendig uakseptabel.

I eposten fra UDI står det at saksbehandlingstiden per i dag er normalt 18 måneder fra man leverer søknaden hos politiet eller på ambassaden. Dette gjelder også hvis man tidligere har fått beskjed om en kortere saksbehandlingstid.

Erik Trengereid i Utlendingsdirektoratet skjønner at ekteparet er skuffet over at saken blir oversendt politiet, men sier UDI har regler å forholde seg til.

Les også
Frp vurderer strengere regler for familiegjenforening
Les også
Vanunu søker familiegjenforening
Les også
Velkommen hjem, Hayley