Arkivfoto av store mengder beslaglagte smuglervarer hos Tollvesenet i Oslo sommeren 2014. Disse to beslagene besto av til sammen cirka 2.700 liter øl, 50.000 sigaretter og 250 liter brennevin. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Flere tusen er medlem av side for smuglervarer på Facebook

Over 4.500 personer er medlem i en Facebook-gruppe for folk som ønsker å kjøpe smuglervarer som sigaretter, brennevin og øl.

På åtte ulike språk informerer siden om at den er «for oss som enten ønsker å kjøpe billig tobakk, snus, alkohol eller annet smuglergods – billig,» skriver Stavanger Aftenblad.

Avisen har ikke lykkes å komme i kontakt med personen som står oppført som administrator for gruppen. Politiet innrømmer på sin side at de er på etterskudd når det kommer til nettbasert kriminalitet som vokser i omfang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Både Sørvest og andre politidistrikter skal bli bedre på nett. Blant annet gjennom mer aktiv tilstedeværelse på sosiale medier, sier politiinspektør Grete Winge, lederen for fellesenhet for kriminalitetsforebygging i Sørvest politidistrikt.

– Den tilstedeværelsen politiet har på nett i dag er i stor grad rettet mot vold og overgrep mot barn. Dette er prioriterte og svært ressurskrevende oppgaver. Samtidig har folk et ansvar for å følge loven. Ved å kjøpe smuglervarer bidrar du til å holde liv i kriminell virksomhet, påpeker Winge.

Hun minner om at det er straffbart både å selge og kjøpe smuglervarer, og at man aldri kan være sikker på hva man får når man kjøper smuglervarer.

NTB

Les også
Med alkohol som frikort
Les også
En nådeløs ungdomskultur
Les også
Søndagsstengte butikker i Polen
Les også
Alkohol er vår tids hellige ku
Les også
– Menigheter kan motvirke ungdomskrim