Will Graham til Norge i sommer

Billy Grahams sønnesønn Will kommer til Norge for første gang i juni.

Billy Grahams sønnesønn Will har tatt opp arven etter sin verdensberømte bestefar og forkynner evangeliet over hele verden i regi av the Billy Graham Evangelistic Association, BGEA.

LES:– Jeg representerer bare Jesus

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I juni kommer han for første gang til Norge og skal tale i fem norske byer.

Starter i mars

Det hele starter søndag 13. mars, når europasjefen i Billy Grahams organisasjon, svenske Hans Mannegren tale på gudstjenesten i Den Frie Evangeliske Forsamling i Oslo, og samtidig informere om den kommende møtekampanjen.

– Europa er i endring, og det er stort behov for en oppvåkning blant kristne i Norge slik at vi kan møte endringene med håp og tro. Vi vil satse store ressurser sammen med dere i Norge.

– Først og fremst for å se ikke-kristne ta imot Jesus, men også for at kristne kan gjenfinne sin tro og identitet i møte med annerledes tenkende og troende. Vi ønsker å formidle liv, håp og tro på fremtiden, forklarer europadirektør Hans Mannegren i en pressemelding.

Tverrkirkelig samarbeid

I 1978 samlet Billy Graham 30 000 mennesker på Ullevål Stadion i Oslo. Et omfattende arbeid blant kristne fra alle trossamfunn før, under og etter stormøtet satte dype spor i norsk kristenhet. Håpet er at dette skal skje igjen, men nå tilpasset vår tid, og vår virkelighet.

LES OGSÅ:Evangelist ber om 500 millioner til privatfly

Initiativtager til storsatsingen er pastorFrank Søgaard i Den Frie Evangeliske Forsamling i Oslo, M40. Han leder også arbeidsgruppen for aksjonen, som skal utvides etter hvert som flere kirkesamfunn slutter seg til.

– Foreløpig er vi helt i startfasen av arbeidet, og hovedfokus nå er å samle en så bredt sammensatt arbeidskomite som mulig. Vi håper norske kirker og menigheter benytter seg av denne unike anledningen til å engasjere seg om felles mål og felles innsats, sier pastor Søgaard.