TALTE: Les i Bibelen. Be. Gå i kirken, lød oppfordringen fra Will Graham da han talte i Credokirken ­torsdag kveld.

Kaller til frelse overalt

Hva vil du gjøre med Jesus? spurte Will Graham da han besøkte Bergen torsdag.

Graham er barnebarnet til den verdenskjente evangelisten Billy Graham, og arbeider som evangelist for organisasjonen Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). Sammen med et team er han på rundreise i Norge denne uken, på invitasjon fra norske menigheter.

Han har besøkt Tromsø, Trondheim, Bergen og Haugesund. Rundreisen avsluttes søndag i Vennesla.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

God oppslutning

I Bergen fylte han Credokirken. Det samme skal ha vært tilfelle på de andre stedene. Hans Mannegren, som leder Europa-arbeidet til Billy Graham-organisasjonen, opplyser til Dagen at de er svært fornøyd med møtene så langt.

– Oppslutningen har vært god, og vi har fått se Gud gjøre en del fine saker i menneskers liv. Det er vi takknemlige og priser Gud for, sier han.

Mannegren sier at møtene er en viktig markering, og at de på hvert sted oppmuntrer forsamlingene til å være tydelige i proklamasjonen av Jesus som eneste vei til frelse.

– Og på hvert sted tar noen imot Jesus for første gang, opplyser han.

Fem generasjoner

På møtet i Bergen, som i all hovedsak samlet folk fra rundt 40 og oppover, innleder Graham med å fortelle om familien, og om bestefaren Billy som er 97 1/2.

Han forteller at han er far til tre. Den yngste, som er gutt, er femte generasjon som har fått navnet William Franklin Graham.

– Du trodde kanskje ikke at vi var så mange. Det var min oldefar som startet navnerekkefølgen. Problemet er at vi ikke lenger har et godt kallenavn fordi Frank, Billy, Franklin og Will er brukt opp. Derfor kaller vi min sønn Quinn, som betyr fem på latin.

Etter en kort oppvarming går han over til å snakke om Bibelen, og valg vi må ta i livet. Med utgangspunkt i historien om Jesus hos Pontius Pilatus snakker han om det han mener er verdens viktigste valg: Hva vil du gjøre med Jesus?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enkelt og evangelisk

Budskapet er enkelt og evangelisk. Han forteller om Pilatus, som forsto hvem Jesus var, men som ikke hadde mot til å følge sin egen overbevisning.

– Mange her i kveld går på kompromiss og gjør ting som Gud ikke har behag i. Du prøver å leve med en fot i verden samtidig som du lever med Gud. Men Han ser og vet alt. Gud har en hensikt med livet ditt. Den kan begynne i kveld, og jeg skal gi deg muligheten om noen få minutter.

Han snakker om ulike grunner til at folk er kristne, og at noen lener seg på andres tro.

– Men sannheten er at alle som lever må besvare det samme spørsmålet: Hva vil du gjøre med Jesus?

Han forkynner evangeliet; at vi har syndet mot Gud og hans lover, og at vi alle er syndere.

– Jeg kunne dødd for deg

Han gir en illustrasjon fra sitt eget liv. Han og en venn var på jakt da han fikk et uventet spørsmål: «Er du villig til å ta en kule for meg»?

– Vi gikk der med gevær, og jeg begynte å bli litt nervøs, men jeg svarte ja.

– Jeg kunne dødd for deg også, men jeg kunne aldri sendt min sønn for å dø for deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Graham gikk videre til å snakke om sin egen sønn som han elsker «mer enn noe annet».

– Jeg elsker ham for høyt. Jeg kunne ikke sendt ham i døden i stedet for en jeg elsket. Og i alle fall ikke for en morder.

Når frelsesinvitasjonen går ut, inkluderer han ikke bare de som ikke har tatt imot Jesus, men også de som trenger å overgi livet sitt på nytt.

– Ikke gå herfra uten at du vet med sikkerhet hvor du skal tilbringe evigheten, formaner han.

Syndenes forlatelse

Folk gir respons på frelsesinnbydelsen og går fram mot plattformen. Det er vanskelig å si hvor mange det er, for de to første benkene er fylt av veiledere fra ulike menigheter som er klare til å be og legge hendene på folk.

Når frelsesbønnen er bedt, tilsier Graham syndenes forlatelse og understreker betydningen av å leve det kristne livet.

– Les i Bibelen. Be. Gå i kirken, lyder oppfordringen.

Når møtet er slutt står det fortsatt noen like foran plattformen. Will Graham selv forlater salen raskt, flankert av to av sine medarbeidere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En kvinne kommer bort til meg etter møtet, glad fordi hun har fått høre det enkle evangeliet.

– Det er godt å høre Guds Ord forkynt, sier hun.

Les også
– Jeg tror på proklamerende forkynning
Les også
Til Norge i bestefar Billys fotspor
Les også
Det må ikkje bli stille om Jesus
Les også
Will Graham til Norge i sommer
Les også
Ny Graham-aksjon i Norge