Britisk politi sikrer bevis hjemme hos mannen som er pågrepet for drapet på Labour-politiker Jo Cox. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

– Cox' antatte drapsmann er nynazist

Mannen som britiske medier omtaler som politikeren Jo Cox' drapsmann, har lenge vært støttespiller av en nynazistisk organisasjon, opplyser antidiskrimineringssenter.

Flere britiske medier har publisert navnet på den 52 år gamle mannen som knivstakk og skjøt Labour-politiker og EU-tilhenger Jo Cox torsdag.

– Ifølge dokumenter vi har hentet ut, var den pågrepne mannen en dedikert støttespiller av organisasjonen Nasjonal Allianse (NA), den tidligere største neo-nazi-organisasjonen i USA, skriver antidiskrimineringsenteret Southern Poverty Law Centre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antidiskrimineringssenteret skriver at den pågrepne har støttet NA i flere tiår og har en lang historie med nasjonalisme. Han har brukt over 5.000 kroner på lesestoff fra NA, opplyser senteret.

Et vitne til angrepet sier han hørte angriperen rope «Storbritannia først», som er navnet på et høyreradikalt nasjonalistparti. De sendte ut en pressemelding etter drapet, der de tok avstand fra hendelsen.

Tidligere er det blitt kjent at mannen var abonnent på magasinet S.A. Patriot, som er utgitt av en sørafrikansk pro-apartheid gruppe.

Les også
Kritisk for Labour-politiker som ble skutt utenfor Leeds
Les også
Britene må få bestemme selv
Les også
Knapp britisk støtte for brexit
Les også
Frykter at Storbritannia vil rakne
Les også
Erkebiskopen av Canterbury ønsker at Storbritannia forblir i EU