Signaler fra svart boks fra EgyptAir-vraket oppdaget

Franske etterforskere bekrefter at det har fanget opp signaler fra en av de såkalte svarte boksene fra det styrtede EgyptAir-flyet er funnet.

Det franske nyhetsbyrået AFP meldte først onsdag ettermiddag at en av boksene var funnet, men presiserte senere at det er signaler fra denne som er fanget opp.

Boksene, som inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator, kan gi svar på hva årsaken til styrten var.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

EgyptAir-flyet styrtet i Middelhavet med 66 mennesker om bord 19. mai på vei fra Paris til Kairo. Flyet forsvant fra radaren mens det fløy over Middelhavet.

Marinefartøy

Tidligere onsdag opplyste egyptiske myndigheter at et fransk marinefartøy hadde plukket opp signaler som kan stamme fra det styrtede EgyptAir-flyet.

Etterforskere har jobbet iherdig for å finne de svarte boksene, som kun har nok batteri til å sende fra seg signaler i fire eller fem uker til.

Et spesialskip fra et privat selskap som er hyret inn for å berge boksene, var onsdag på vei til området. Skipet har undervannsroboter om bord som kan dykke ned til vraket og hente opp deler. Det skal være på plass på stedet i løpet av en uke.

3.000 meters dybde

– En stor leteinnsats er satt i verk for å finne de to boksene og forberede en redning, uttaler egyptiske myndigheter.

Havet er mellom 2.400 og 3.000 meter dypt i søkeområdet. Franske luftfartsmyndigheter har tidligere sagt at flyet sendte ut automatiske signaler etter at det ble oppdaget røyk i kabinen og en feil i en kontrollenhet noen minutter før flyet forsvant fra radaren.