Terrorangrep i Egypt tok over 300 liv 

Så mange som 305 personer, blant dem 27 barn, ble drept i terrorangrepet i Egypt fredag, opplyser egyptiske myndigheter. 128 personer ble såret.

Fram til lørdag formiddag lå det offisielle dødstallet på 235.

Angrepet mot moskeen nord på Sinai fredag ettermiddag er det verste terrorangrepet i Egypts moderne historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen gruppe har foreløpig meldt at de står bak angrepet, men mistanken rettes mot ytterliggående jihadister, som har vært aktive i området i en årrekke.

IS-flagg

25–30 personer var involvert i angrepet, og de var utstyrt med flagget til ekstremistgruppa IS, heter det i uttalelsen fra statsadvokat Nabil Sadeq, som ble offentliggjort av en rekke egyptiske medier lørdag.

Angriperne ankom i fem terrengkjøretøy, og tok ifølge Sadeq oppstilling ved moskeens hovedinngang og tolv vinduer. Deretter åpnet de ild mot menneskene som befant seg på innsiden av moskeen.

De satte også fyr på sju kjøretøy som tilhørte personer som deltok på fredagsbønnen.

Sperret fluktveiene

Det er første gang en moské blir utsatt for et større terrorangrep i Egypt. Tidligere har jihadistene rettet angrepene mot soldater, politistyrker og kristne.

Tidligere har øyenvitner fortalt at angriperne først utløste en bombe, hvorpå de skjøt både mot mennesker inne i moskeen og de som forsøkte å flykte. Fluktveiene skal ha vært sperret på grunn av brennende kjøretøy.

Angriperne skal deretter ha kjørt fra stedet.

Natt til lørdag meldte egyptiske myndigheter at jagerfly har ødelagt flere kjøretøy som angivelig tilhørte gjerningsmennene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Egypt innledet lørdag en tre dager lang sørgeperiode for ofrene.