Krimteknikerne gjorde seg ferdig på åstedet i 8-tiden mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Politiet vet ikke hvem drept mann i Oslo er

Politiet vet foreløpig ikke hvem mannen som ble funnet død på Ekeberg i Oslo natt til mandag, er, eller når han ble drept. En 25 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

Den døde mannen ble funnet i en leilighet i Ryenbergveien 48 A klokken 02.15 natt til mandag.

Mandag ettermiddag var han fortsatt ikke identifisert og politiet vet heller ikke når han ble drept, opplyser seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er funn politiet har gjort på stedet, samt opplysninger som har framkommet i saken, som gjør at dødsfallet blir etterforsket som et drap.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som vet noe om det som har skjedd, eller kjenner til personer som har vært i den aktuelle leiligheten de siste dagene. I tillegg ønsker vi kontakt med dem som har sett noe i nærheten av, eller i tilknytning til Ryenbergveien 48A, sier Metlid.

Full etterforskning

Politiet innledet umiddelbart full taktisk og teknisk etterforskning av dødsfallet. Ved 8-tiden mandag morgen pakket krimteknikerne, som hadde jobbet natten igjennom med å undersøke åstedet, sammen utstyret sitt og fjernet sperringene ved leilighetshuset i åssiden nedenfor Ekebergsletta.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger i de tidlige fasene av etterforskningen. Metlid opplyser riktignok at den pågrepne mannen er 25 år, at han er siktet for forsettlig drap og at han vil bli avhørt i løpet av mandag. Hans forsvarer er advokat Tor Bakke-Wiig.

Metlid vil orientere nærmere om saken på Politihuset på Grønland senere mandag ettermiddag.

– Vi går ikke ut med noen ytterligere detaljer nå av hensyn til den videre etterforskningen, sa vaktleder Øyvind Torgersen på krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Nabo hørte bråk

Hvis politiets mistanke viser seg å stemme, vil avdøde i så fall være det 27. drapsofferet i Norge så langt i år.

– Jeg hørte masse bråk utenfor inngangsdøren natt til lørdag eller natt til fredag, jeg er ikke helt sikker hvilken natt det var. Det var en eller to personer utenfor som ropte etter noen som var inne, sier en nabo som bor i nærheten av åstedet i Ekebergskrenten tilVG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun har hørt en del bråk fra huset tidligere, som er delt opp i fire leiligheter.

Saken ble i løpet av morgentimene overført til voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.