Lagmann Cecilie Østenstad Berglund (t.v.), lagdommer Kristin Robberstad og ekstraordinær lagdommer Tom L. Urdahl da ankesaken startet ii Borgarting lagmannsrett. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hushjelp dømt til 13 års fengsel for drap

En 62 år gammel hushjelp er i Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for drapet på arbeidsgiveren Pål Stener Johannessen (90).

Kvinnen ble onsdag kjent skyldig i drapet på sin daværende arbeidsgiver, Pål Stener Johannessen. Fredag kom straffeutmålingen.

Kvinnen var oppført som enearving i Johannessens testamente. I tillegg til fengselsstraffen er hun fradømt arveretten. Dermed tilfaller arven personen som var oppført som nummer to på testamentet, den 36 år gamle hjemmehjelpen som i løpet av et halvt års tid fikk en sentral posisjon i Johannessens liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

90-åringen etterlot seg en formue verdsatt til rundt 15 millioner kroner. Det er i begge rettsrunder blitt framhevet som et sannsynlig motiv for drapet at den 62 år gamle kvinnen sto i fare for å miste sin posisjon som enearving i testamentet.

Domfelte, som var Johannessens hushjelp i 15 år, nektet straffskyld og brøt sammen i gråt da det gikk opp for henne at hun også i lagmannsretten sto overfor en fellende dom.

Johannessen ble funnet død i sin seng i leiligheten på Frogner i Oslo 13. mars 2013. Oslo tingrett dømte 62-åringen til 13 års fengsel i sommer. Kvinnen anket dommen på stedet.