Dømt til 17 års fengsel for parteringsdrap på stefar

Sør-Gudbrandsdal tingrett har gått under aktors påstand og dømt Kim Andreas Kristiansen (24) til fengsel i 17 år for drapet på stefaren sin i Øyer i august i fjor.

Han er også dømt til å betale oppreisning til fire familiemedlemmer på 200.000 kroner til hver og 50.000 kroner til kameraten som han truet. Dommen var enstemmig.

Aktor la ned påstand om 18 års fengsel for 24-åringen som aldri har forsøkt å dekke til at han natt til 14. august i fjor drepte og parterte stefaren hjemme i boligen i Øyer i Oppland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ved å true en kamerat fikk han transportert likdelene til et skogsområde noen kilometer bort hvor de forsøkte å tenne fyr på den døde. Kristiansen rømte til Nederland etter drapet, men meldte seg selv for politiet etter elleve dager.

Sorenskriver Elisabeth Løvold har ikke lagt skjul på de brutale detaljene i saken og beskriver drapet og parteringen av den drepte 58-åringen i detalj i dommen.

Da rettssaken ble avsluttet 16. april, ba Kristiansen selv domstolen om å treffe en riktig dom. Hans forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, argumenterte for at en vanskelig barndom preget av den alkoholiserte stefaren som terroriserte familien, måtte få betydning når domstolen skulle avgjøre straffen.