Politiet mener mannen som ble funnet død på Ekeberg natt til mandag, ble drept. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Drept mann i Oslo er identifisert

Politiet har identifisert mannen som ble funnet død på Ekeberg i Oslo natt til mandag, men vet ennå ikke når han ble drept. En 25 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

Den døde mannen ble funnet i en leilighet i Ryenbergveien 48 A klokken 2.15 natt til mandag. Politiet visste da ikke hvem mannen var, men kunne etter obduksjonen mandag ettermiddag fastslå hans identitet, melderNRK.

– Vi vet ikke når eller hvordan han ble drept. Han ble funnet på en slik måte at politiet ikke kan si eksakt hva som har skjedd, sier seksjonsleder Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er funn politiet gjorde i leiligheten, samt opplysninger som har framkommet i saken, som gjorde at politiet raskt bestemte seg for å etterforske dødsfallet som et drap.

Nekter straffskyld

En 25 år gammel mann ble raskt pågrepet og siktet for forsettlig drap. Det er ikke kjent om han ble pågrepet inne i leiligheten. Mannen satt mandag ettermiddag i avhør.

– Vi har siktet mannen på bakgrunn av opplysninger i saken og funn som er gjort i denne leiligheten. Dette er en mann vi kjenner noe fra før, sier Metlid.

25-åringen nekter å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier hans forsvarer Thor Bache-Wiig.

– Han har sagt til meg at han ikke har noe å gjøre med årsaken til at denne personen er død. Det er faren for bevisforspillelse som er begrunnelsen for pågripelsen, sier Bache-Wiig til NRK.

Advokaten sier tilDagbladet at 25-åringen tidligere er dømt i grove narkotikasaker, men at han ikke har vært involvert i voldssaker. Mannen blir trolig framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Ønsker kontakt

Politiet ble varslet om dødsfallet og den mulige drapssaken av et vitne, opplyser Metlid.

– Vedkommende hadde opplysninger som igjen førte til funn av den døde og til siktelsen mot den 25 år gamle mannen, sier seksjonssjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet innledet umiddelbart full taktisk og teknisk etterforskning da de kom til leiligheten og fant den døde. Ved 8-tiden mandag morgen pakket krimteknikerne, som hadde jobbet natten igjennom med å undersøke åstedet, sammen utstyret sitt og fjernet sperringene ved leilighetshuset i åssiden nedenfor Ekebergsletta.

Metlid presiserer at all informasjon om leilighetshuset i Ryenbergveien er viktig for politiet. De hadde mandag ettermiddag ikke kommet i kontakt med andre beboere i leilighetene.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som vet noe om det som har skjedd, eller kjenner til personer som har vært i den aktuelle leiligheten de siste dagene. I tillegg ønsker vi kontakt med dem som har sett noe i nærheten av, eller i tilknytning til Ryenbergveien 48A, sier Metlid.

Nabo hørte bråk

Hvis politiets mistanke viser seg å stemme, vil avdøde i så fall være det 27. drapsofferet i Norge så langt i år.

– Jeg hørte masse bråk utenfor inngangsdøren natt til lørdag eller natt til fredag, jeg er ikke helt sikker hvilken natt det var. Det var en eller to personer utenfor som ropte etter noen som var inne, sier en nabo som bor i nærheten av åstedet i Ekebergskrenten tilVG.

Hun har hørt en del bråk fra huset tidligere, som er delt opp i fire leiligheter.