Bhattis ekskone til søksmål mot sykehus

Den nyutdannede sykepleieren Margrethe Salvesen (43), som var gift med islamisten Arfan Bhatti, går til søksmål mot Helse Møre og Romsdal fordi hun ikke får arbeide som sykepleier.

Søksmålet er begrunnet i diskriminering på grunn av etnisitet og livssyn, skriver VG.

Advokat Harald Stabell er på hennes vegne engasjert av Norsk Sykepleierforbund (NSF). I mai sendte Stabell et såkalt forhåndsvarsel om stevning til Helse Møre og Romsdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Helse Møre og Romsdal har besvart forhåndsvarselet, og bedt meg redegjøre ved eksempler på hva Salvesen gjennom sin arbeidssituasjon ved Ålesund sykehus, har opplevd som diskriminerende. Det skal jeg selvsagt gjøre. Om vi ikke kommer til enighet, vil jeg raskt ta ut stevning mot helseforetaket, slik at saken blir behandlet i tingretten, sier Stabell.

Helse Møre og Romsdal bekrefter at de 26. mai mottok varsel om søksmål.

– Ikke spesielt religiøs

– Saken er oversendt vår advokat i Helse Midt Norge. Utover det har vi ingen kommentarer, sier Trine Kvalheim, kommunikasjonsdirektør i Helse Møre og Romsdal.

Margrethe Salvesen, som tidligere het Marjam Salvesen Bhatti, er halvt trønder og halvt algerier. Hun ble kjent i norsk offentlighet i 2010 som Bhattis kone.

Forholdet med Bhatti tok slutt for noen år siden. I løpet av årene med Bhatti dukket det opp meninger i hennes navn som hun mener enten var feilsitert eller som var skrevet av Bhatti selv. Hun sier hun ikke er, og aldri har vært, islamist.

– Jeg er ikke spesielt religiøs, men jeg er politisk bevisst, sier Salvesen.

Fikk ikke vakter

Den ferske tilkallingsvikaren på psykiatrisk avdeling sier de ansatte begynte å fryse henne ut, de ble spydige og ignorerte henne.

– Voksne mennesker gråt på jobben fordi de var livredde for at jeg skulle utføre en terroraksjon. Hvorfor det? Fordi de har lest at jeg støtter selvmordsbombere, noe som ikke er sant, sier hun, og legger til at ledelsen deretter ringte og sa at hun ikke kunne få flere vakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg føler meg svartelistet i hele helsevesenet her i Ålesund nå, sier Salvesen.

Les også
PST henlegger Taliban-etterforskning mot Bhatti
Les også
Bhatti medgir å ha gitt barna risArfan Qadeer Bhatti
Les også
Forsker: Politiet vil holde Bhatti unna miljøet