MØTEPUNKT: Pastor Øystein Gjerme i Salt Bergenskirken sier målet med valgmøtet er å få til et møtepunkt mellom engasjerte kristne, som vil byen vel, og politikere som hilser denne ressursen velkommen. – Jeg ønsker at det skal være lett å gjøre en frivillig innsats, og ønsker meg politikere som legger til rette for det, sier Gjerme.

Tar kommunevalget inn i kirken

Kirkebygg, rusproblematikk og verdispørsmål blir viktige saker når to menigheter i Bergen innbyr til valgmøter. Du kan se debatten i Salt Bergenskirken direkte på nett-TV her på Dagen.no søndag kveld.

I den ekspansive bydelen Sædalen i Bergen inviterer kirken til folkemøte, 8. september, mens den ungdommelige Salt Bergenskirken setter valget i fokus med et debattmøte nå søndag kveld.

I begge menigheter tror de valgmøtene skal påvirke både politikere og kirkegjengere til å tenke seg om, og sørge for å få inn politikere som gjør en bedre jobb i lokalsamfunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge stedene stiller toppkandidater opp for å svare på spørsmål.

Et verdivalg

– Med såpass mye folk som vi har innom våre møter, føler jeg det er en plikt å vie en søndag til nettopp dette. Søkelyset skal ikke settes på partifargene, men på verdier og at det handler om å gjøre et verdivalg, sier pastor Øystein Gjerme i Salt Bergenskirken til Dagen.

Debattmøtet i Salt Bergenskirken sendes DIREKTE på nett-TV søndag klokken 19.30, her: