Illustrasjonsfoto: Powtac/CC/Flickr

Miff utsatt for dataangrep

Med Israel for fred (MIFF) ble tirsdag angrepet av en anti-israelsk hackergruppe.

Angrepet kom samme dag som den anti-israelske hackergruppenAnonymous, ellerAnonghost som de også kaller seg, hadde annonsert at de skulle angripe et stort antall israelske nettsteder, opplyser organisasjonen.

Miff.no er jo åpenbart en pro-israelsk nettside, og vi vet at disse hackerne har en helt klar agenda motIsraels eksistens. Dermed er det ikke overraskende at denne aksjonen også rammet oss, sierConrad Myrland, daglig leder iMIFF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Elektronisk holocaust»

Ifølge den israelske nettavisenYnetnews.com hadde gruppen på forhånd spredd et rykte der de varslet «et elektronisk Holocaust», der de ville «utslette Israel fra cyberspace» tirsdag 7. april.

Men ingen av angrepene mot israelske myndigheter lyktes og kun enkelte sider til israelske musikere og frivillige organisasjoner ble lettere rammet, skriver Ynetnews.com.

Et typisk dataangrep

Angrepet Miff.no opplevde tirsdag ligner på et typisk dataangrep som ofte blir kalt «flooding», der et stort antall servere innstilles på å bombardere en nettside med informasjon slik at denne til slutt bryter sammen.

«Miff.no opplevde tirsdag unormalt høy belastning på serveren siden er tilknyttet, noe som periodevis påvirket sidens lastetid, og til tider gjorde den helt utilgjengelig. Våre datasikkerhetspartnere lyktes heldigvis i å avskjære angrepet. Trafikken mot serveren normaliserte seg ved 22-tiden tirsdag kveld, og nettsiden har etter dette fungert som normalt», opplyste den norske organisasjonen på sine nettsider.

– Ikke første gang

– Dette er ikke første gang nettsiden vår blir utsatt for angrep. For ti år siden opplevde vi hacking av et av våre debattforum. Det er tydelig at det finnes grupper som ønsker å kneble ytringer som støtter Midtøstens eneste demokrati, sier Myrland.