Tigging gir to ukers fengsel i Danmark

Det danske Folketinget har bestemt at tigging skal gi to ukers ubetinget fengsel, men stemte ned forslag om å utvise utenlandske tiggere. 

Saken begynte med et nødrop fra Københavns overborgermesterFrank Jensen om stadig flere hjemløse utlendinger i byens gater, skriverBerlingske.

Nå harFolketinget skjerpet tiggerstraffen til to ukers fengsel, men avvist et forslag fra Dansk Folkeparti om å automatisk utvise utenlandske tiggere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere var det mulig å straffe "utrygghetsskapende tigging" med sju dagers betinget fengsel. Loven gjelder tigging i gågater, ved stasjoner, på offentlige transportmidler og i eller ved supermarkedet.

Hjemløse Marlene Malle Granlid er en av ti hjemløse dansker som har demonstrert mot lovforslaget i 17 dager. Hun sier til Berlingske at hun frykter loven vil kriminalisere alle hjemløse.

Justisminister Søren Pape Polsen sier at loven skal gjelde i tre år og at Folketinget må vedta den på nytt hvis problemet vedvarer.

Regjeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte for hasteloven, mens venstresiden, Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale stemte imot. De ønsker heller å hjelpe tiggere med overnatting, legehjelp og støtte til frivillig hjemreise.