Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti legger fram forslag til statsbudsjett for 2016 under en pressekonferanse på Stortinget mandag kveld.

KrF fornøyd med 2,5 milliarder mer til bistand

KrF er fornøyd med at bistandsbevilgningen i neste års statsbudsjett er økt med 2,5 milliarder kroner i forhandlingene, sier partiets forhandler Hans Olav Syversen.

Les mer om statsbudsjettet 2016

– Endelig er vi i mål. Det har vært en lang dags ferd mot natt, bokstavelig talt, flere dager nå. Men nå er vi i mål, og det er vi glade for, sa Syversen på en pressekonferanse mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bistand, verdens fattige og hvor mye eller lite som skal tas fra bistanden i de fattige landene, har jo vært et viktig tema. Vi er glad for at vi har greid å få inn 2,5 milliarder kroner til de fattigste landene, sa Syversen.

Viktige KrF-saker i budsjettavtalen:

Et nødvendig løft i bistanden til verdens fattige: 2,5 mrd. kroner Tidlig innsats i skolen med flere lærere i småskolen fra 1. august 2016: 320 mill. kroner En rekke tiltak for levende og verdiskapende distrikter: 670 mill. kroner 4000 kroner i økt pensjon for enslige alderspensjonister med minstepensjon fra 1. september 2016: 82 mill. kroner Styrking av skolehelsetjenesten: 100 mill. kroner Pakke for vold mot barn: 70 mill. kroner Økt bemanning i mottak for enslige, mindreårige asylsøkere (50 mill. kroner) og økt tilskudd til frivillige integreringsprosjekter (30 mill. kroner) Oppstart nasjonal TT-ordning for brukere med særlig behov fra høsten 2016: 22 mill. kroner Skattereduksjon for landbruket (65 mill. kroner) og lettelser for frivilligheten (40 mill. kroner)

Les også:

Les også
Økte avgifter – mer til klima og bistand
Les også
Ny asylavtale i tre trinn
Les også
KrF kutter gjerne bistand til Øst-Europa
Les også
– Får mer igjen for frivillig bistandDette er saken
Les også
Brende skjermer palestinerne fra bistandskuttHer kuttes det