BRYLLUP: Håper på 10-15 par vil gifte seg samtidig med felles fest. FOTO: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

Vil ha massebryllup i Eidskog

Bor du i Eidskog i Hedmark og har planer om å gifte deg til neste år, kan du slippe billig unna bryllupet. Kirken på stedet ønsker nemlig å arrangere tidenes bryllupsfest i bygden.

Det er planleggingen av Eidskog kirkes 350-årsjubileum som har fått prestene på stedet til å invitere eidskogingene til massebryllup neste sommer. De ønsker å gjøre stas på både kirke og brudefolk. Ikke bare vil de at flest mulig skal gifte seg, men prestene Bettina Eckbo og Harald Schøien ønsker også at kirken skal ta deler av regningen med festen.

– Etter bryllupsseremonien får alle parene tilbud om å være med på kirkens bryllupsfest som menigheten arrangerer i store telt på kirkeplassen. Her får hvert par sitt område, eller telt, mens kokker serverer grillmat og delikatesser i midten. Og etter middagen blir det brudevals og bryllupskake til alle, sier Eckbo og Schøien til avisen Glåmdalen. Samtidig understreker de at festen i kirkelig regi vil være alkoholfri, og om noen ønsker dette annerledes, er det mulig å arrangere sin egen bryllupsfest et annet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prestene har ingen formening om hvor mange som vil melde seg, men håper på 10-15 par. Uansett satser de på at det blir en stor og minnerik fest for dem som vil benytte seg av tilbudet fra kirken.

Les også
Opprettholder forbud mot homofile ekteskap
Les også
Presten og partyprinsessen
Les også
Oslo-charteret for religionsfrihet
Les også
Tenåringsvenner på heltidYoung Life