Trump: Castro var en brutal diktator

Påtroppende president Donald Trump legger ikke fingrene imellom i sin kritikk av avdøde Fidel Castro. – Han var en brutal diktator, sier Trump

Kort tid etter at nyheten omCastros bortgang kom, varTrump raskt ute med å tvitre om dødsfallet. «Fidel Castro er død!», skrev han på sin Twitter-konto.

Noen timer senere sa Trump i en skriftlig uttalelse at «Castro var en brutal diktator som undertrykket sitt folk i seks tiår».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Fidel Castros ettermæle er preget av henrettelser, tyveri, ufattelige lidelser, fattigdom og benektelse av grunnleggende rettigheter, står det i uttalelsen.

Cuba har fortsatt å være en totalitær øy, og det er mitt håp at dagen i dag blir et steg bort fra de grusomheter som folket har måttet utstå i altfor lang tid og fram mot en framtid der det fantastiske cubanske folket endelig kan leve i den frihet de virkelig fortjener, sier Trump videre.

Han nevner ingenting om tidligere uttalelser der han truer med å reverserer den historiske tilnærmingen mellomUSA og Cuba som presidentBarack Obama sørget for i fjor og i år, blant annet ved på gjenopprette de diplomatiske forbindelsene mellom landene og oppheve flere av sanksjonene mot Cuba.

Men under valgkampen sa Donald Trump at han ville stenge den amerikanske ambassaden som åpnet iHavanna i fjor og utvide handelsembargoen mot landet.

Fidel Castro døde fredag kveld, 90 år gammel.