Kina sender tusenvis av bygningsarbeidere til Israel

Kina har inngått en avtale med Israel og skal sende 6.000 bygningsarbeidere til landet. Det er uklart om de også skal bidra til utvidelse av bosetninger i palestinske områder.

Avtalen blir formelt undertegnet i februar, og de kinesiske bygningsarbeiderne vil ankommeIsrael i løpet av det neste halvåret, heter det i en felles uttalelse fra de to lands myndigheter.

Israels finansministerMoshe Kahlon mener de kinesiske bygningsarbeiderne vil være et godt bidrag til myndighetenes innsats for å løse boligkrisen i Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra før jobber det 9.000 østeuropeiske bygningsarbeidere i Israel.

Boligkrise

Boligmangel har ført til kraftig prisøkning i Israel, noe som utløste en bølge av protester i 2011.

Til tross for boligkrisen, var det en nedgang på 5,1 prosent i antall byggeprosjekter som ble startet opp i Israel i de tre første kvartalene i fjor, sammenlignet med samme periode året før, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå.

I de israelske bosetningene påVestbredden, somSikkerhetsrådet nylig slo fast er ulovlige og krever full byggestans i, var det derimot en økning på hele 24,8 prosent i samme periode.

Favoriserer

– Offisielle israelske data viser nok en gang at regjeringen favoriserer bosetterne framfor innbyggere som lever i Israel, sloPeace Now fast da statistikken ble kjent rett før jul.

Samtidig med at statsministerBenjamin Netanyahus regjering har trappet opp byggevirksomheten i palestinske områder, bygges det mindre i Israel til tross for boligkrisen, konstaterer organisasjonen.

Over 700.000 israelere bor nå i de 237 bosetningene og såkalte utpostene på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.