TROR PÅ MARKED: Forlagssjef i Lunde forlag, Tom Teien, tror det er marked for kristne bøker i Norli-kjedens butikker. Arkivfoto: KPK

Lunde forlag inngår avtale med Norli

Det kristne forlaget har inngått en avtale med bokhandlerkjeden Norli Libris om salg av bøker.

Norli-butikkene blir mer åpne for bøker fra Lunde og Luther forlag, melder Utsyn.

– En nysignert avtale gir oss mulighet til å arbeide mer aktivt overfor denne kjeden, men vi er avhengig av markedet, sier forlagssjef Tom Teien til Utsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avtalen ble signert fredag 8. juli. Norli Libris har også tidligere signalisert at de er positive til å selge kristen litteratur og overtok i vår driften av sju av den konkursrammede Vivo-kjedens butikker. Lunde forlag AS eide 15 prosent av Vivo som gikk konkurs i mai.

– Avtalen som er undertegnet, gjør oss trygge på at det fortsatt blir en god bredde av kristen litteratur i de fleste av disse sju butikkene. I tillegg stiller kjeden seg positiv til å ta inn kristne bøker i flere av de andre butikkene sine, sier forlagssjef Teien.

LES: Redusert mangfold

– Spør etter kristne bøker

Forlagssjefen i Lunde forlag AS, som gikk med overskudd i fjor etter å ha fusjonert Lunde og Luther forlag, understreker at dialogen med Norli har vært veldig god.

– Det var vilje fra begge parter, begge var interessert i å få avtalen i boks. Fra vår side sett gjør avtalen at vi nå kan arbeide mer aktivt overfor Norli, sier han.

Teien påpeker også at de er avhengige av at kunder spør etter bøkene fra Lunde og Luther.

– Vi er avhengig av markedet, så det er viktig at folk går til denne kjeden og spør etter bøkene våre, sier han.

LES: Vi gjorde et helhjertet forsøk på å redde Vivo

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Omsetning og bærekraft

Bokhandlerkjeden Norli Libris omfatter rundt 160 butikker, men Teien tror ikke nødvendigvis at den nye avtalen vil bety at det blir rikelig med kristen litteratur i alle disse bokhandlene.

– Men på steder der det ikke er en kristen bokhandel, bør folk være våkne for å spørre etter kristne bøker hos Norli. Om de ikke har det du spør etter, vil de stille seg positivt til å skaffe det. De tenker omsetning og bærekraft, men vet at det også er marked for vår litteratur mange steder, sier Teien.

Les også
Oslo har fått tilbake sin kristne bokhandel
Les også
Redusert mangfoldEngasjér deg!
Les også
– Vi gjorde et helhjertet forsøk på å redde Vivo-kjeden
Les også
Åpner dørene igjen
Les også
Slå ring om de kristne bokhandlene