DELING: Hvert sekund av året deles to bibelvers via internett. Bildet viser deling på «gamle måten».

Johannes 3.16 knuses av Filipperne

Det er brevene som gjelder. Evangelistene i Bibelen må se seg slått i år. Se hvilke bibelvers som er mest delt via internett i år.

Hvilket bibelvers er din favoritt? Bruk kommentarfeltet nederst på siden!

Bibel-appenYouVersion har mer enn 164 millioner brukere. Gjennom året har disse delt, bokmerket og sitert bibelvers. Slik data registreres selvfølgelig, og kan mot slutten av året gjøres om til statistikk-saker. Det erChristianity Today som melder dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Årets soleklare vinner erFilipperbrevets kapittel 4. Både vers 6, 7 og 8 er på listen over topp ti:

«6. Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.  7. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. 8 Til slutt, søsken: Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verdt å elske og akte, alt som er til glede og alt som fortjener ros, legg vinn på det! »

Helt øverst liggerRomerbrevets kapittel 12, vers 2.
«Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne».

Etter dette er det nevnte vers fra Filipperbrevet, vers 8 og 6.

Trygghet

Listen bærer i det hele tatt preg av at folk søker vers med trygghet og trøst.

«Vær ikke bekymret (Filipperne 4:6), stol på Herren (Ordspråkene 3:5), frykt ikke (Jesaja 41:10).

Det er forøvrig langt mellom de mer misjonsrettede versene, selv om Matteus kapittel 6, vers 33 («søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.») er med på femteplass på listen. Man kan si at det tar seg av omvendelsesaspektet.

Johannes 3:16, «for så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv» er en klassiker fra 1980-tallet. Den er ikke med på Topp ti.

Stor utskifting

Ingen av årets topp-vers var med på listen i fjor. Da toppet Salme 118, vers 24 listen «Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er også ganske stor forskjell på hvilke vers som deles og hvilke som bokmerkes.

Førsteplassen på sistnevnte liste er Kolosserne 3:23-24:

«Alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener. 24 Og dere vet at Herren skal gi dere sin arv som lønn. Tjen Herren Kristus!».

Hvilket bibelvers er din favoritt? Bruk kommentarfeltet nedenfor: