KONTROLL: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil gjennomgå regelverket til bibelskolene.

Ministeren vil se på finansieringen av bibelskolene

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier han vil gjennomgå regelverket og finansieringsordningen for bibelskolene.

Dette sier han i et svar på et skriftlig spørsmål fra medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Anne Tinglestad Wøien fra Senterpartiet.

Hun sendte et brev til ministeren etter at Dagen skrev om den høye andelen utenlandske elever ved norske bibelskoler. Hver tredje elev er utenlandsk statsborger, enkelte skoler har kun utenlandske elever.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

I brevet skriver ministeren at skolene ikke har gjort noe ulovlig, at det ikke er i strid med loven å ta inn utenlandske elever så lenge disse har oppholdstillatelse i Norge.

«Opplysningene som har kommet frem i det siste om at en del bibelskoler har en stor andel utenlandske elever, kan likevel reise spørsmål ved om skolene fyller Stortingets intensjoner med skoleslaget», svarer han.

«På denne bakgrunn vil jeg foreta en gjennomgang av finansieringsordningen og regelverket for disse skolene».

Håper på samarbeid

Kristne Friskolers Forbund er interesseorganisasjon for de fleste bibelskolene i Norge. De håper at myndighetene inviterer dem til samarbeid.

– Jeg opplever ikke at dette er en sak som trenger veldig raske og bastante vedtak eller styring, sier generalsekretær Jan Erik Sundby.

– Vi oppfatter både spørsmålet fra Wøien og svaret fra ministeren som greie og relevante.

Sundby peker på at det ligger få, om noen, føringer i regelverket på hvor høy andelen utenlandske studenter kan være på skolene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men vi er klar over problemstillingen og ser at en veldig stor andel utenlandske studenter ikke er etter intensjonen, selv om det ikke er sagt noe sted. Vi vil gjerne være med på denne diskusjonen istedet for å få et diktat til endring. Vi håper på et samarbeid, og er allerede i gang med å se på konkrete løsninger, som språktest og tilhørighet til kirkesamfunn.

Les også
– Statsråden må se på bibelskoleneBibelskoler
Les også
– Bør ikke ha for mange utenlandske eleverElever på bibelskolene
Les også
Bibelskolen har ikke én norsk elevElever på bibelskolene
Les også
Bibelskole for utlendinger