INITIATIV: Pål Sverre Aasen er pastor i Bethel Lofoten. Han er initiativtaker til bibelaksjonen som pågår i påsken. Foto: Privat

Gjennom Bibelen på rundt 85 timer

Pål Sverre Aasen skal legge seg tidlig i påsken. Fire netter på rad må han stå opp for å lese høyt fra Bibelen.

Aasen er pastor i pinsemenigheten Bethel Lofoten. I samarbeid med Buksnes menighet, ( Den norske kirke), skal de lese hele Bibelen i sammenheng fram til Skjærtorsdag. Startskuddet for «Bibelen minutt-for minutt» gikk like etter gudstjenesten palmesøndag. Ordfører Jonny Finstad var tilstede og fikk æren av å starte. Han leste de seks første kapitlene fra 1. Mosebok.

SE LIVE: Lofotposten følger bibellesingen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Påskefri

Målet for hele aksjonen er å løfte fram Bibelen som en høyaktuell bok. For å komme i mål har rundt 90 frivillige sagt seg villig til å lese, og hele fremføringen sendes live på lofotposten.no. Aksjonen er organisert på den måten at to og to deler på øktene, og veksler på å lese.

– Når man leser høyt, og vet at det står et kamera der, er det ikke alltid man får med seg alt. Da er det godt å kunne veksle på, og lytte til den andre som leser. Det hadde nok vært mye tyngre å sitte der alene midt på natta i to timer, tror han.

– Hva var det som inspirerte dere?

– Jeg så et bilde av en kjenning som gjorde noe tilsvarende lenger sør i landet, og tenkte at dette måtte vi få til. Lederskapet likte idéen, og av praktiske årsaker ble påskeuken valgt. Både fordi mange har fri da, men ikke minst med tanke på hva påsken handler om, og symboliserer.

Fire «nattevakter»

På bakgrunn av erfaringer andre har gjort, regner Aasen med at de kommer til å bruke mellom 80-85 timer på å lese gjennom hele Bibelen. Selv har han tatt ansvar for fire «nattevakter» fra klokka 04.00 til 06.00 på morgenen.

– Hvordan var det å stå opp i natt da?

– Det gikk egentlig veldig greit, selv om det var midt på natta. De to timene gikk veldig fort.

– Hvor langt hadde dere kommet da?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da var vi i fjerde Mosebok.

I sammenheng

Aasen synes det er flott å lese Bibelen i sammenheng, og selv om noen av bøkene kan virke litt tunge, så er det flott å være en del av den reisen, synes han.

Aksjonen har vært omtalt i flere medier og har fått god oppmerksomhet, og folk han ikke hadde forventet det fra, har stilt opp.

– Folk er veldig interessert i å bidra, blant annet kollegaer av meg fra en jobb jeg har ved siden av pastorjobben. De hadde også lyst til å være med og lese.

Opplesingen skjer i kirken, som er åpen for alle som har lyst til å stikke innom og høre på, sier Aasen.

Han regner med at de vil være ferdig i løpet av formiddagen Skjærtorsdag, i god tid før kveldsmøtet.

– Det fine er at lesingen kan gå i ett, fra begynnelse til slutt, uten at vi blir avbrutt av andre ting som skjer, synes han.

Les også
Lovsyng med hjerte og hjerne
Les også
«Vær meg nådig, Gud»
Les også
Følelser, tradisjon eller teologi?
Les også
Bibelen – Guds ord?
Les også
Lovsyng Gud