Usikker om Betanien-forlik

Styreleder Filip Rygg i Stiftelsen Betanen er ikke sikker på at alle detaljer er på plass i et rettsforlik med underslagsdømte Are Blomhoff innen 26. februar.

– Vi er ikke i mål ennå, sierFilip Rygg til Dagen når vi spør om han tror forliket kan underskrives 26. februar iDrammen tingrett.

– Vi vil veldig gjerne si at vi snart er ferdige. Men dette er en komplisert sak. Forhåpentligvis lander vi den snart, sier Rygg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Signering

Den tidligere direktøren vedBetanien-stiftelsen i Bergen,Are Blomhoff (63), slipper trolig å betale tilbake hele beløpet på 15,8 millioner kroner som han har underslått og er dømt til tre års fengsel for. Det kan bli utfallet i et rettsforlik som partene er i ferd med å forhandle fram som skal underskrives i tingretten 26. februar.

Tingrettsdommer Laila Ingebrigtsen bekrefter overfor VG at et rettsforlik mellom Blomhoff og Betanien skal undertegnes den dagen. Det er satt av en halv time til signeringen.

Millionunderslag

Høsten 2016 tok Betanien ut stevning mot eksdirektøren for underslag på 15,8 millioner kroner. En granskingsrapport hevdet at det underslåtte beløpet var på rundt 21 millioner kroner. I tillegg krevde stiftelsen sju millioner kroner i tapte renter og granskingskostnader. Kravet kommer dermed opp i til sammen 28 millioner kroner.

LES:Roser varslere på Betanien

Til Drammen tingrett fortalte Blomhoff at pengene blant annet var gått til fester med prostituerte i Spania over en sjuårsperiode. Han kunne likevel ikke fortelle nøyaktig hva pengene var brukt til.

Forlik

Ved et forlik vil Blomhoff bli pålagt å betale tilbake en del av beløpet. Dermed blir det ikke reist sivil rettssak mot den tidligere direktøren. Filip Rygg kan likevel ikke si hvor mye stiftelsen Betanien dermed får tilbake.

Heller ikke Blomhoffs advokat, Per-Erik Gåskjenn, vil si noe om detaljer i avtalen. OverlegeArne Nakling, tillitsvalgt for overlegene i stiftelsen Betanien, sier til VG at han synes det er fornuftig av Betanien-styret å inngå et forlik med Blomhoff.