KLAR: Arne Nakling er tillitsvalg for legene ved Betanien. Han er klar på at resten av styret må følge Hysing-Dahls eksempel og si fra seg sine verv. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Står fast ved at alle må gå

I en pressemelding melder Betanien at styreleder Christian Hysing-Dahl og fire styremedlemmer trekker seg fra sine verv. Tillitsvalgte står på sitt krav om at resten av styret må følge etter.

– Vi er fornøyd med at Hysing-Dahl nå har valgt å gå, men vårt krav blir stående, sier Arne Nakling, tillitsvalgt for legene i Betanien, til Dagen.

– Hvorfor er det så viktig at hele styret går?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er for å bygge opp tillit til pasienter, ansatte, samarbeidspartnere, og ikke minst har det med omdømmet utad å gjøre.

«Tillitsvalgte for de fagforeningene som har stilt seg bak mistilliten til stiftelsesstyret ved Betanien, har hele tiden stilt krav om at alle styremedlemmer må gå av. Dette for at organisasjonen skal få muligheten til å gjenoppbygge tilliten blant pasienter, ansatte og samarbeidspartnere, samt Betaniens omdømme ute. Vi tar styrets beslutning til etterretning, men vårt krav om alles avgang blir stående», skriver de tillitsvalgte fra seks fagforbund innenfor Betanien i en uttalelse etter at styrelederens avgang ble kjent tirsdag.

– Vår verste krise

Hysing-Dahl, som i dag meldte sin avgang, mener tiden er inne for at nye folk nå tar over ansvaret.

– Vi har vært gjennom vår verste krise noensinne etter at det ble avdekket at tidligere daglig leder hadde begått økonomisk utroskap overfor stiftelsen i en årrekke, sier Hysing-Dahl i pressemeldingen.

– Styrets mål har vært å ta stiftelsen gjennom krisen. Tidligere daglig leder har fått sin dom og det er på tide at nye folk tar seg av gjenoppbyggingen, fortsetter han.

Den avtroppende styrelederen har vært under sterkt press de siste månedene. I februar ble tidligere direktør Are Blomhoff dømt til tre år i fengsel for å ha underslått 15 millioner kroner.

Mesteparten av pengene skal ifølge eks-presten ha gått til fester, noen av dem med prostituerte.

Het kandidat

Hysing-Dahl har blant annet fått kritikk av de tillitsvalgte i Betanien. I et brev til styret ble det stilt spørsmål rundt hvordan det kunne ha seg at styret ikke kjente til Blomhoffs alkoholbruk når dette var blitt varslet om i flere omganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Bergens Tidende har Hysing-Dahl vært styreleder siden 1997. Avisen melder at tidligere byråd i Bergen, Filip Rygg, blir foreslått til å ta over.

De øvrige styremedlemmene som går av er nestleder Sigmund Krossli, Jon Erik Bråthen og Nils Eivind Holmedal.

Les også
Gjenåpner Betanien-saken
Les også
Mistenker at Betanien-penger kan være gjemt unna
Les også
Betanien-ansatte krever at styret må gåBetanien-saken
Les også
Varslet i ti år før styret i Betanien reagerteBetanien-saken
Les også
Tviler på at styret ikke vissteBetanien-saken