Monica Lewinsky sammen med Cecilie Andvig som overrakte blomster etter foredraget i Horten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Monica Lewinsky kjemper mot netthets

Monica Lewinsky var så ydmyket etter utroskapsskandalen med Bill Clinton at hun bare ville dø. Etter å ha ligget lavt i nesten 20 år, går hun nå til kamp mot nettmobbing.

Lewinsky var torsdag i Horten i Vestfold, på Marie Høeg-konferansen, som retter seg mot kvinner i næringslivet, og fortalte sin historie.

Bare 22 år gammel fikk hun i 1995 jobb som praktikant i Det hvite hus og falt for sjefen, USAs president Bill Clinton. Forholdet de innledet og utroskapsskandalen ble etterpå spredt over hele verden i 1998 takket være det nye fenomenet internett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg var nok den første personen i verden som fikk mitt rykte ødelagt over hele verden på grunn av internettet. Det tar et helt liv å bygge et omdømme, men det tar sekunder å bryte det ned, sier Lewinsky ifølge Dagbladet.

Bakgrunnen for at hun snakker ut er ønsket om å forandre hvordan mennesker behandler hverandre på nettet. Det ble trigget av en tragisk hendelse der en amerikansk gutt begikk selvmord fordi en video hvor han kysser en mann ble lagt ut på nettet.

– Min historie kan hjelpe. Det vi trenger er en radikal endring i hvordan vi snakker om hverandre, sier Lewinsky.

Les også
Ringer haterne til taushetSidsel Wold
Les også
– Bare ti prosent kristen hets
Les også
Nett-trollet som ikke sprakkHuman-Etisk Forbund krever andakter fjernet i NRK
Les også
– Lett å skrive hardtHuman-Etisk Forbund krever andakter fjernet i NRK
Les også
Lei seg for «brenne i helvete»-innleggHuman-Etisk Forbund krever andakter fjernet i NRK