PROTESTLØP: En av deltakerne i hovedløpet var Arvid Notland, som hadde med seg barna Ane (1) og Sølve (3) i barnevogn. De fullførte til sammen ti runder, og fikk dermed samlet inn over 5000 kroner fra sine sponsorer. Foto: Jostein Fyllingen

Løp i protest mot moderne slaveri

Om lag 100 mennesker stilte til start da Salt Bergenskirken og For Freedom arrangerte veldedighetsløp til inntekt for kampen mot moderne slaveri. Resultatet ble en halv million kroner.

– Vi er svært fornøyde med årets aksjon, forteller Benedicte Ekman, leder av For Freedom, til Dagen.

– Pengene som har kommet inn er over all forventning, og vi er veldig takknemlige for at så mange har bidratt. Det har gjort at mange flere ofre for moderne slaveri nå kan bli reddet og rehabilitert, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Løp inn penger

I støtteløpet Running For Freedom var nesten 100 sponsede deltakere med og løp i en time rundt Lille Lungegårdsvann i Bergen.

Det var også et eget barneløp på Festplassen like ved der 38 barn deltok.

En av deltakerne i hovedløpet var Arvid Notland, som hadde med seg barna Ane (1) og Sølve (3) i barnevogn. De fullførte til sammen ti runder, og fikk dermed samlet inn over 5000 kroner fra sine sponsorer.

– Det er første og siste gang jeg løper i en hel time med to små i barnevogn, forteller tobarnsfaren og legger til:

– Det var mye tyngre enn forventet! Men sett bort fra smertene i kroppen, er jeg svært fornøyd med å kunne bidra i kampen mot moderne slaveri.

Flere arrangementer

Running For Freedom var en av mange arrangementer som gikk av stabelen i Bergen i løpet av aksjonsdagene torsdag 16. til lørdag 18. april.

Speaking For Freedom, et foredrags- og debattmøte på Logen Teater, ble arrangert torsdag 16. april. Omkring 300 mennesker i publikum fikk lære mer om moderne slaveri av blant annet Stian Vatnedal fra Oslo Politidistrikt.

Fredag var 250 mennesker samlet til rettferdig second-hand shopping på Det Akademiske Kvarter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Før støtteløpet lørdag, fikk de fremmøtte på Festplassen høre musikkinnslag av Hanne Vatnøy & the Butterfly Effect, Byron A og Mathea-Mari, vinneren av Melodi Grand Prix Junior 2014.

For Freedom Aksjonen ble avrundet lørdag kveld med lovsangskonserten Worship For Freedom i Korskirken. På samme tidspunkt ble det arrangert lignende lovsangskonserter mot moderne slaveri i flere andre byer i Norge i regi av Frihet21.

Forebyggende arbeid

For Freedom Aksjonen samlet til slutt inn 500.000 kroner til kampen mot moderne slaveri. Aksjonen rapporterer også at ca. 1500 mennesker fikk lære mer om moderne slaveri i løpet disse tre dagene.

Overskuddet går til lokalt støttearbeid for ofre av menneskehandel i regi av For Freedom, og til Free The Slaves sitt forebyggende og oppfølgende arbeid i India.