Gatekunstner malte korsfestet Listhaug i Bergen

Natt til mandag ble et gatemaleri hvor Sylvi Listhaug (Frp) tilsynelatende er avbildet som Jesus hengende på korset satt opp i Bergen.

Bildet er malt på en vegg i Hans Holmboes gate og viser Listhaug med tornekrans hengt opp på et kors. Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner, og slagord som «mass surveillance» og «Jemen» er malt i bakgrunnen, skriverTV 2.

Både TV 2,VG ogNettavisen skriver at det trolig er kunstneren AFK som har laget maleriet, ettersom det er lagt ut et bilde av gatemaleriet via hansInstagram-konto. Ut ifra bildeteksten har gatekunsten tilsynelatende tittelen «Making a Martyr».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

AKF er kjent i Bergen som gatekunstner og har laget flere gatemalerier i byen tidligere. Hans mest kjente verk er et 70 meter langt maleri ved Flesland. Gatekunstneren har valgt å ha skjult identitet fordi han føler «anonymitet gir han friheten til å være den han er», har han uttalt i et intervju medNRK.

Det er uklart om kunstneren har hatt tillatelse til å lage gatemaleriet, og politiet opplyser til VG at de vil undersøke saken.

– Det blir behandlet som helt vanlig tagging. Vi jobber nå med å undersøke med dem som eier bygget om dette er gjort med deres samtykke eller om det kan regnes som tilgrising, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen til avisen.

Både de, TV 2 og Nettavisen har vært i kontakt med Listhaugs rådgivere og Frps kommunikasjonsfolk, som sier stortingsrepresentanten er ikke er tilgjengelig for kommentar.

Christoffer Thomsen, leder i Bergen Frp, understreker imidlertid i en kommentar til TV 2 at Norge er et fritt land.

– Hva kunstnere velger å bruke ytringsfriheten til, er ikke opp til oss politikere, sier Thomsen.