BØNN: Et amerikansk fotballag ber før de skal spille kamp. Illustrasjonsfoto: Elias Gayles/CC/Flickr

Fotballtrener fikk åndelig overraskelse

En trener i amerikansk fotball ble nektet å be til Gud i forbindelse med fotballkamper, men så skjedde det noe uventet.

Joe Kennedy er høyt elsket av sine studenter på Bremerton High School i staten Washington i USA. Han er veteran i marinen og nå trener han amerikansk fotball for unge spillere på gymnasnivå.

De siste ni årene har han hatt det som tradisjon å be til Gud etter hver kamp. Men så klaget to ateister til skolen på at Kennedy ba. Treneren fikk umiddelbart beskjed fra skolens administrasjon om å stoppe bønnen eller å risikere å miste jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det erChristian Today som melder dette. 

Nektet bønn 

Kennedy forsvarte bønnen, og sa at dette var helt obligatorisk. Men så klaget en av kapteinene på laget på bønnetradisjonen. Følgene ble at skolen nektet Kennedy å lede laget i bønn og til og med å bøye hodet for å be.

Det var Rachel Alexander som skrev historien om treneren for The Christian Post. Hun mener at man kan finne absurditeter i denne sensuren, når man ser hva ellers studenter kan bli støtt av; alt fra at treneren spytter eller sier et stygt ord. 

– Mulighetene er endeløse for hva en trener kan gjøre som studenter kan finne støtende, sier hun.

Alexander kunne ikke tro at det etter ni år med bønn plutselig ble en forbudt praksis fordi to ateister protesterte – og fikk gehør fra skolens ledelse.

Ble overrasket av bønn

Så, etter en fredagskamp, skjedde det noe overraskende.

Kennedy holdt en tale. Han ba ikke, fordi han hadde blitt advart mot det. Men, så til trenerens store overraskelse, begynte noen av hans støttespillere, til og med noen fra laget, å be for han.

Teamet ba Fader vår mens andre supportere sang fire vers av «Amazing Grace».