Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.), den britiske statsministeren Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron i Sofia torsdag. Foto: AP/NTB scanpix

Merkel: Enighet om å bevare Iran-avtalen

EU-landene er enige om at Iran-avtalen ikke er perfekt, men at den bør bevares, sa Tysklands statsminister Angela Merkel da hun ankom EU-toppmøtet i Bulgaria.

Merkel sa torsdag også at det bør gjennomføres ytterligere forhandlinger med Iran om landets rakettprogram og andre saker.

Tidligere har en EU-kilde sagt til nyhetsbyrået AFP at landene i unionen er enige om en felles tilnærming for å holde liv i avtalen om Irans atomprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

EU-president Donald Tusk understreket behovet for en slik felles linje i forkant av toppmøtet i den bulgarske hovedstaden Sofia.

– Jeg vil at lederne bekrefter at EU står opp for avtalen så lenge Iran gjør det. Avtalen er bra for europeisk og global sikkerhet, sa Tusk onsdag.

President Donald Trump varslet tidligere denne måneden at USA vil trekke seg fra atomavtalen. EU-landene, Iran, Russland, Kina, Norge og en rekke andre land har kritisert beslutningen.

Les også
EU og Iran gjentar støtte til atomavtale
Les også
Iranske folkevalgte satte fyr på amerikansk papirflagg
Les også
Netanyahu anklager Iran for brudd på atomavtalen
Les også
Paven frykter atomkrig
Les også
Avfeier Israels påstand om atom-løgn fra Iran