I september 2015 samlet dansker seg foran Folketinget i København i en demonstrasjon til støtte for flyktninger og migranter. Foto: Claus Bech / NTB scanpix

Dansk Folkeparti-topp vil stanse innvandring fra muslimske land

Nestleder i Dansk Folkeparti, Søren Espersen, vil stanse all innvandring fra muslimske land til Danmark i en periode på opptil seks år.

Det skriver Espersen i et debattinnlegg i den danske avisen Berlingske.

– Det er derfra størsteparten av terroren i Vesten har sine røtter, og inntil vi har et overblikk over rekkevidden av dette, og hva våre fremtidige planer skal være, trenger vi et pusterom, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om Dansk Folkeparti fikk flest mandater på borgerlig side under folketingsvalget i fjor, fungerer de som et støtteparti for regjeringspartiet Venstre i Folketinget. Partiet betegnes som høyrepopulistisk.

Venstre har uttalt at de ikke vil diskriminere asylsøkere på bakgrunn av religion, og det samme har Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl sagt.

Espersen hevder forslaget ikke er ment å bryte med denne linjen.

– Det er en helt spesiell situasjon som har oppstått. Det er en erkjennelse av terrortrusselen som kommer fra muslimske samfunn. Det er ikke det samme som å si at alle muslimer er terrorister, mener Espersen.

Tidligere har han tatt avstand fra den amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps uttalelser om totalt innreiseforbud for muslimer i USA. Espersen understreker ovenfor nyhetsbyrået Ritzau at hans forslag kun gjelder asylsøkere.

Les også
Pokémon Go-spiller i Danmark fant lik
Les også
Flere innvandrere dropper valg i Danmark
Les også
Dansk minister: – Hele EU har behov for en avklaring
Les også
Omstridt utstilling om jøder og Israel
Les også
Lars Vilks: – Presset mot ytringsfriheten øker