– Vi har ingen planer om å differensiere religion eller nasjonalitet, sier UDI-direktør Frode Forfang. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

UDI: – Et skille på religion er ikke noe tema

Frode Forfang, direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), mener asylmottak oppdelt etter religion ikke er noe for det norske mottakssystemet.

– Vi har ingen planer om å differensiere religion eller nasjonalitet. Enkelte grupper differensierer vi, men det går på hvilken avslagskategori de er i. Et skille på religion er ikke noe tema. Vi har heller ikke opplevd noen alvorlige hendelser på våre mottak, som skulle tilsi at en slik differensiering er nødvendig, sier Frode Forfang.

– Har UDI god oversikt over situasjonen til kristne konvertitter? Er dere bevisst situasjonen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, vi har god kontroll.

– Dere differensierer mottak for mindreårige?

– Ja, men det er et helt annet tilbud. Det ville vært veldig krevende å differensiere på religion. Det er ikke et tema hos oss.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Vil skille kristne og muslimer på asylmottak