Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Kolberg (Ap), mener det er uheldig at sensitive opplysninger om asylbarn ble publisert på Stortingets nettsider torsdag. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Stortinget publiserte sensitive opplysninger om asylbarn

Stortingets administrasjon la ved en glipp ut konfidensielle opplysninger om afghanske asylsøkere og returnerte asylbarn på sin nettside torsdag.

Dokumentene lå ute i rundt ett døgn før de ble fjernet fredag formiddag, melder NRK.

Til sammen åtte personer har lastet ned dokumentene, som blant annet inneholder sensitive personopplysninger som fullt navn, fødselsår, avreisedato og retur-destinasjon på asylbarn som ble returnert i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dokumentene ble sendt som vedlegg i et brev fra Justis- og beredskapsdepartementet til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forbindelse med den såkalte asylbarn-saken, men uten informasjon om at dokumentene var unntatt offentlighet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Lederen i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Kolberg (Ap), mener saken er uheldig, men viser til manglende informasjon fra Justisdepartementet.

– Her har man nok gjort en feil som selvsagt ikke burde skjedd. I denne saken er det mange bilag, og Justisdepartementet har verken sladdet konfidensiell informasjon eller opplyst om at dette var unntatt offentlighet. Derfor må vi nok akkurat i dette tilfellet dele ansvaret mellom departementet og Stortinget, sier Kolberg.

Les også
Nekter å inngå asylkompromiss med regjeringspartieneAsylbarn-saken
Les også
– Afghanistan vil stanse alle tvangsreturer fra Norge
Les også
Statsministerens kontor bekrefter Nydalen-samtaler
Les også
Dette krever KrF svar på i asylsaken
Les også
KrF-topp roet gemyttene i Hordaland