Frps Mazyar Keshvari vil endre hele asylsystemet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Frp-talsmann vil ha asyl-stopp i Norge

Det bør bli slutt på å kunne søke asyl i Norge dersom man ikke går gjennom FN-systemet, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.

Frp skal ikke vedta noe nytt partiprogram på Gardermoen i helgen, men Keshvari, som selv kom til Norge fra Iran som asylsøker, mener likevel at viktige nye prinsipper bør spikres, skriver Aftenposten.

I et forslag skriver Keshvari at dagens asylsystem er «et særdeles dårlig redskap dersom målet er humanitær hjelp». Han mener Norge må jobbe internasjonalt for å få endret Flyktningkonvensjonen fra 1951, som han mener er utdatert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En måte å gjøre dette på, kan være at vi rett og slett slutter med asylordningen slik den er, og kun tar imot flyktninger. Det forutsetter at det opprettes noen større flyktningmottak rundt i verden, fremfor å bruke så mye ressurser i etterkant på å finne ut hvem som er reelt forfulgt og ikke, sier Keshvari til avisen.

Frp-politikeren legger heller ikke skjul på at han mener antallet kvoteflyktninger og asylsøkere Norge samlet tar imot i dag, er for høyt.

Les også
En varslet tragedie
Les også
– Tenåring som overlevde forlis, var på vei til Norge
Les også
Påstår UNE bestemmer hva som er troMacumbe Eninga
Les også
Norge gir 50 millioner til flyktningkrisen