Danmark mot asylstrømmen i EU

Asylsøkere strømmer til EU, men ikke til Danmark. Antallet som søkte beskyttelse hos danskene, falt med 47 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

Samtidig steg tallet på asylsøkere til EU under ett med 9,9 prosent i samme periode, viser Eurostat-tallene som Jyllands-Posten skriver om lørdag.

Danmarks markante fall overgås kun av Latvia. Også Norge går mot EU-strømmen, med et fall på 22 prosent i antall nye asylsøkere fra tredje til fjerde kvartal i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen i København la i september i fjor fram en rekke innstramminger i asylpolitikken og mener i likhet med den norske regjeringen at det er årsaken til nedgangen.

Andre har pekt på at det skyldes tilfeldigheter og sesongvariasjoner, ettersom færre flyktninger antas legge ut på den livsfarlige reisen over Middelhavet i vinterhalvåret.

7.196 mennesker søkte asyl i Danmark i tredje kvartal, mens tallet var nede i 3.747 i fjorårets tre siste måneder. Norge registrerte til sammenligning 3.435 nye asylsøkere i tredje kvartal, mot 2.700 i fjerde kvartal.

Les også
Går inn for mistillit mot Anundsen i asylbarnsaken
Les også
Mener UNE er dårlig til å ta kritikkRapporten
Les også
KrF vil ta konvertitt-rapporten opp med regjeringen
Les også
UNE får kritikk i rapport om kristne konvertitter
Les også
Konvertitt vant i lagmannsretten