Nord-Koreas leder Kim Jong-un i et møte om fiskeri i et udatert bilde publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA. Foto: Reuters / NTB scanpix

Nordkoreansk rakettest trolig mislykket

Nord-Koreas prøveoppskyting av et ballistisk missil fra en ubåt lørdag var sannsynligvis mislykket, ifølge Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Testen fremstår som mislykket, skriver Reuters. Testraketten ble sendt opp fra en ubåt i et område utenfor østkysten av Nord-Korea, men trolig eksploderte det etter rundt ti kilometer i lufta.

Dagen før meldte USA og Sør-Korea at de skal sette opp et antirakettsystem for Sør-Koreas sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også ved tidligere anledninger har det kommet meldinger om at Nord-Korea har avfyrt raketter til havs, men våpeneksperter i andre land konkluderte i april med at en test som ble gjennomført da, trolig var mislykket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un kalte oppskytingen i april for «en stor suksess».

Nord-Koreas forsøk på å utvikle et våpensystem med raketter som kan utstyres med atomvåpen og skytes ut fra ubåter, skaper bekymring i nabolandene, fordi missiler fra ubåter er vanskeligere å oppdage.

FN har innført sanksjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi. Regimet i landet insisterer på at atomvåpnene kun skal brukes til forsvar, men har også flere ganger truet verden med fullstendig utslettelse.

Les også
Kim Jong-uns tante og onkel bor i USA
Les også
Kim: – Vil bruke atomvåpen kun om vår suverenitet trues
Les også
Første partikongress i Nord-Korea på 36 år: – Kim vil samle troppene
Les også
Nord-Korea bekrefter rakettest: – En stor suksess