Ekerhovds utspill om å vende det andre kinnet til, har den siste tiden vekket reaksjoner. Nå beklager han utspillet. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Beklager utspillet om lesbisk prest

Sogneprest Einar Ekerhovd i Fusa beklaget i helgen å ha kritisert vikarprest Hanne Marie Pedersen-Eriksen for å anmelde vold.

I forrige uke ble Pedersen-Eriksen fiket til i Sarpsborg da hun forberedte seg til en begravelse. Årsaken skal ha vært at hun er lesbisk og gift med en kvinne.

– Hun burde vendt det andre kinnet til, skrev Ekerhovd på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den tidligere Oase-lederen mente at «det handler om å være anstendige overfor hverandre og bruke folkeskikk». Overfor Bergens Tidende utdypet han at vikarpresten burde blitt kjent med kvinnen før hun eventuelt anmeldte volden.

Nå har Ekerhovd gått ut på Facebook og beklaget utspillet.

– Min intensjon var å løfte fram et alternativ. Jeg er fullt klar over at jeg ikke har noen rett til å klandre henne for å ha gjort det hun gjorde, skriver sognepresten.

LES: Per Arne Dahl vil ordinere lesbisk prest

Ifølge Vårt Land var det biskop Halvor Nordhaug som oppfordret Ekerhovd til å beklage Facebook-kommentaren. Han mener det er feil å bruke Jesu ord om å vende kinnet til, på denne måten.

– Det er alltid et handlingsalternativ å ikke ta til motmæle, men velge å lide urett. Men man må aldri kritisere andre for at de velger å hevde det som er deres selvfølgelige rett, nemlig å anmelde forholdet, sier Bjørgvin-biskopen.

LES: Helt uakseptabelt å slå lesbisk prest

Han mener det er åpenbart at en ikke kan lage en allmen etisk regel av ordet om å snu det andre kinnet til. Dette ville åpnet for generell voldsbruk og overgrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lesbisk prest slått av ukjent person i Sarpsborg
Les også
Helt uakseptabelt med vold mot lesbisk prest
Les også
NLM-skolenes verdigrunnlag i søkelyset
Les også
Katolikker kjemper om å slå Hillary
Les også
Per Arne Dahl vil ordinere lesbisk prest