Rapperen Kaveh vil gjerne beklage personlig dersom noen ble støtt av han ropte «Føkk jøder» fra scenen under et familiearrangement i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kohn vil anmelde rapper for jødehets

Rapperen Kaveh Kholardi (23) har vært i hardt vær etter å ha hetset jøder fra scenen under et familiearrangement i Oslo.

Etter først å ha hilst muslimer «eid mubarak» fulgte rapperen opp med å spørre om det var noen kristne og deretter om det var noen jøder til stede. Etter en kort pause skal han ha fulgt opp med «Føkk jøder … Neida, bare kødda».

Kommunikasjonsrådgiver Christine Thune i Oslo-bydelen St. Hanshaugen sier til VG at arrangøren både har fulgt opp overfor artisten, og beklaget til de som har tatt kontakt og sagt at de har reagert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke jødehater

Bydelsutvalgets leder Anne Christine Kroepelin sier at poenget med arrangementet var mangfold og inkludering, og understreker at antisemittisme er nøyaktig det motsatte av hva arrangøren ønsket å fremme.

Kaveh skriver på Facebook at han verken er rasist eller jødehater. Han hevder at sitatet er tatt ut av kontekst, men skriver også at det siste han ønsker er å dyrke motsetninger.

«Dersom det var noen av de yngre barna som virkelig ble støtt eller følte noen form for ubehag, så vil jeg veldig gjerne møte dem personlig på tomannshånd og beklage», skriver han videre.

Vil anmelde

Leder og forstander for Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, har fulgt saken, og reagere på at mediene skriver at Kaveh «har lagt seg flat» etter hendelsen.

VIL ANMELDE: Leder og forstander for Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

«Kaveh har verken beklaget eller lagt seg flat. Jeg har bare sett bortforklaringer. Konteksttøv og andres følelser», skriver han på sin Facebookside.

FACEBOOK: Ervin Kohn har skrevet flere facebook-innlegg der han reagerer på rapperen Kaveh sitt utsagn. Her kan du lese ett av dem. Foto: Skjermdump

Kohn sier videre at han kommer til å anmelde Kaveh om rapperen ikke ber om unnskyldning.

«Om Kaveh ikke erkjenner at det han sa på scenen på et familiearrangement var rasistisk hat prat, og beklager det vil jeg anmelde forholdende på mandag. Jeg gjør det ikke på vegne av andre enn meg selv som ansvarlig borger. Alle står fritt til å anmelde. Det er bare å møte opp på nærmeste politistasjon. Særlig dersom du var til stede og hørte det selv».

Twitter-melding

Rapperen Kaveh kommer fra Grünerløkka i Oslo, og har vært aktiv som artist siden 2010. Ifølge VG er det ikke første gangen rapperen kommer med utsagn mot jøder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Skjermdump

Bakgrunnen for tweeten er at den amerikanske rapperen Drake, som er jødisk, havnet på forsiden av motemagasinet GQ som en av verdens best kledde. Kaveh stilte først spørsmål ved dette, og skrev deretter tweeten ovenfor.

Tweeten har i skrivende stund fått mange kommentarer. Til VG sier Kroepelin at de ikke kjente til meldingen før arrangementet.

Les også
Rettssak i gang etter synagogeangrep i Sverige
Les også
Flytter omskjæring – Kohn fornøyd
Les også
Jødisk forening i Sverige legges ned etter trusler
Les også
Han våget å skrive om jødehatet i Iran
Les også
Hatet stikker dypere enn forstanden
Les også
Netanyahu hyller Kurz som «ekte venn» av Israel