Selvmordsbombe i Ankara: Minst 27 personer drept

Minst 27 personer er drept og 75 såret av bilbomben som ble utløst i Tyrkias hovedstad Ankara søndag kveld.

Tyrkiske medier meldte først at eksplosjonen kom etter at en bil kolliderte med en buss, men dette er senere endret til at det var en bil som eksploderte like ved en buss på busstopp, melder den statlige kringkasteren TRT. Flere biler i nærheten skal ha tatt fyr etter detonasjonen.

Like før klokke 19 meldte en talsmann for myndighetene at det var snakk om en selvmordsbomber i en bil som sto bak eksplosjonen. Ingen hadde da tatt på seg skylden for aksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble tidlig meldt om at fem personer var blitt drept, men tallet ble raskt oppjustert til 25 døde. Kort etter meldte CNN Türk at ytterligere to personer hadde omkommet av skadene på vei til sykehus og antallet døde økte til 27.

Eksplosjonen skjedde ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden, hvor det er et knutepunkt for kollektivtransport. Også skudd ble hørt etter eksplosjonen, samtidig som ambulanser rykket ut til stedet. Røyk kunne ses over parken.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst iAnkara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet.