– Typisk festtale

Seniorsaken kjøper ikke argumentet om at Frikirken hadde ønsket å beholde Jens-Petter Jørgensen samtidig som han må slutte når han fyller 67 år.

– Dette er typisk festtale. Det er fritt opp til arbeidsgiver og han å avtale at han skal fortsette i jobben hvis begge ønsker det, sier generalsekretær Knut Chr. Høvik i Seniorsaken.

Høvik understreker at han ikke kjenner til Jørgensen eller Frikirkens økonomi, men er godt kjent med problemstillingen med eldre arbeidstagere som opplever seg presset ut av arbeidslivet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av Seniorsakens fremste kampsaker er å oppheve pensjonsalderen på 67 år.

Frikirken sier til Dagen at de er i en periode hvor de må kutte på driften og at naturlig avgang er den beste måten å gjøre det på.

Den argumentasjonen problematiserer Høvik.

– Da bruker de økonomien som hovedargument til å si at 67 år er aldersgrensen. Det er en annen sak, sier Høvik.

Generalsekretæren i Seniorsaken sier at det er «en del» andre som havner i samme dilemma som Jørgensen som ønsker å jobbe etter at de når den ordinære pensjonsalderen.

– Hva er logikken i å ha en aldersgrense på 67 år? Befolkningen blir friskere og friskere. Det er en arbeidsressurs på avveie når man hindres i å kunne yte det man ønsker å yte i samfunnet. Det er mange myter om at eldre tar jobber fra yngre. Forskning viser at mangfold i alderssammensetningen skaper mer og flere jobber i verdikjeden, sier Høvik.

Les også
Ville fortsette - bedt om å slutteAldersgrense
Les også
Vil heve aldersgrensen i arbeidslivet til 75 år